Întâlnire cu artistul fotograf german Mark Oliver, care a realizat portrete lui Anthony Hopkins, Jerry Lewis, Angela Merkel, Ben Kingsley, Cate Blanchett sau Tom Hanks, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Artistul fotograf german Mark Oliver, care a realizat portrete lui Anthony Hopkins, Jerry Lewis, Angela Merkel, Ben Kingsley, Cate Blanchett sau Tom Hanks, se va întâlni cu publicul sucevean, la Muzeul de Istorie, joi, 26 octombrie a.c., de la ora 17:30, cu prilejul expoziţiei de fotografie intitulată „Celebrităţi”. Expoziția cuprinde 64 de lucrări și este rodul colaborării bilaterale între muzeul sucevean şi Muzeul Naţional Lichtenstein, fiind „prima prezență a celebrului fotograf în România”.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, implementarea proiectului „Să ne cunoaștem muzeele – schimb de experiență și bune practici”,  finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale la nivel național Apelul III, Programul RO01 – Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național – Măsura II: ARII PRIORITARE – Cooperare Culturală, fonduri ale Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European şi ale Mecanismului Financiar Norvegian, 2009-2014, a dus la întărirea cooperării bilaterale între Muzeul Bucovinei și Muzeul Național Liechtenstein şi la consolidarea relațiilor de colaborare între specialiștii acestora.

„În prezentul proiect expozițional propus, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Național Liechtenstein au intenția de a continua parteneriatul şi de a colabora pentru realizarea de activități expoziționale comune și de schimburi expoziționale cu piese reprezentative pentru colecțiile celor două muzee”, se precizează într-un comunicat de presă.

Astfel, ca urmare a acestei colaborări, expoziţia „Celebrităţi”, cu lucrări ce poartă semnătura fotografului Oliver Mark, se află în Sala de expoziţii temporare POD, fiind deschisă până pe 30 noiembrie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava.

Organizatorii expoziției au menționat că sunt expuse 64 de lucrări în diverse formate 100/80cm, 60/50cm, 40/30cm, 23/16cm, iar celebrul fotograf va sta la Suceava până pe 28 octombrie.

Oliver Mark s-a născut pe 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen şi este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale de figuri internaționale.

“Și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg.

Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile Katharinei Sieverding, la UDK Berlin, cunoscută pentru fotografiile sale de format mare. În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra. Din anii 1990 a fotografiat personaje cunoscute, devenind faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis, apoi Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck, dar și vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchett și Tom Hanks.În galeria personalităților fotografiate intră artiști și fotografi celebri, arhitecți, actori, coregrafi, manageri, politicieni, autori și publiciști, colecționari, oameni din cultură, vedete sportive, avocați, ambasadori, designeri, vedete TV, coregrafi, familii nobiliare, oameni de știință, cosmonauți, lideri religioși etc. A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin, Stern, Time, Vanity Fair, Vogue și Die Zeit. În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele “Oliver – Nutter Artist Fotograf” (Adevărul despre Oliver Mark)”, mai precizează organizatorii expoziţiei.

Intră acum și în grupul de