Filmul „Les Choristes” va fi proiectat, miercuri, la Biroul Francez din Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez din Suceava va găzdui miercuri, 25 octombrie a.c., de la ora 18.00, proiecția filmului „Les Choristes” (Corul), manifestare derulată în cadrul proiectului „După-amiezile francofone la Suceava”.

Potrivit reprezentanților Centrului de Reușită Universitară, filmul propus pentru această săptămână este regizat de Christophe Barratier și are în palmaresul său două nominalizări la premiile Oscar, un premiu la Globurile de Aur şi două nominalizări la premiile Academiei Europene de Film.

Filmul „Les Choristes” prezintă povestea lui Clement Mathieu (interpretat de Gérard Jugnot), un profesor de muzică șomer. El acceptă slujba de supraveghetor într-un internat, „Le fond de l’Etang”, unde învață băieții dificili. Sistemul represiv aplicat de director copiilor îl șochează pe Mathieu. Inițiindu-i pe acești copii cu probleme în muzică și cor, Mathieu va reuși să le transforme viața de zi cu zi.

„Un film sensibil, muzică de calitate, merită să-l vedeţi”, au transmis reprezentanții Centrului de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Intrarea este liberă.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de