Suceava găzduiește Festivalul Internațional al Filmului Ecologist Eco Fest – „Pentru Sănătatea Pământului”


Intră acum și în grupul de

Până pe 29 octombrie a.c., la Suceava, are loc cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Ecologist Eco Fest – „Pentru sănătatea Pământului”. Evenimentele cuprinse în cadrul acestui festival se vor desfăşura la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” şi la Muzeul Bucovinei.

Potrivit organizatorilor, festivalul se adresează tuturor categoriilor de public, dar în special copiilor și adolescenților, care sunt invitați să vizioneze 17 filme cu tematică ecologistă și să participe la ateliere de creație artistică, precum și la 6 workshopuri de dezvoltare personală, toate cu intrare liberă.

„Temele workshopurilor vizează educația ecologistă, pentru consumul de media, tipuri de comunicare, folosirea imaginației și a atenției, arta actorului”, a arătat sursa citată.

Festivalul „Eco Fest” va fi deschis, la Suceava, miercuri, 25 octombrie, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, cu piesa de teatru „TimeAholics”, intrarea fiind liberă, pe  bază de invitații.

„Piesa TimeAholics, scrisă de foarte tânărul artist, Bogdan Capșa, și regizată de Anca Ciuclaru invită spectatorul la un exercițiu de imaginație: cum ni s-ar schimba viața dacă am găsi TIMP de cumpărat. Piesa este pusă în scenă la teatrul Excelsior din București, dar va avea o reprezentație specială la Suceava, în deschiderea Festivalului Eco Fest, pe 25 octombrie, ora 18.00, pe scena Teatrului “Matei Vișniec” din Municipiul Suceava”, au precizat organizatorii.

Aceștia au mai arătat că Festivalul Internațional de Film Ecologist de la Suceava va fi jurizat de către un juriu internațional, format din personalități ale producției internaționale de film, precum și de către un juriu special al copiilor.

„Scopul principal al festivalului este de a atrage, prin intermediul artelor, îndeosebi a tinerei generații pentru a se implica în acțiuni de protejare a resurselor naturale. Există autorități indiferente, dar există și autorități locale care se implică în acțiuni menite să dezvolte o altfel de mentalitate a membrilor comunității lor”, au mai transmis organizatorii Festivalului Internaţional al Filmului Ecologist Eco Fest – „Pentru sănătatea Pământului”.

Programul festivalului:

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de