Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava organizează cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Şanselor Tale – FST


Intră acum și în grupul de

Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava – AREAS organizează, în perioada 13 – 17 noiembrie a.c., în județul Suceava, cea de-a XIV-a ediție a „Festivalului Şanselor Tale – FST”.

Potrivit organizatorilor, „Festivalul Şanselor Tale – FST” din acest an este organizat sub egida „Promovarea patrimoniului cultural prin Educație” și, împreună cu numeroase instituţii şi organizaţii partenere, păstrând tradiţia din anul 2004, vor fi organizate acţiuni şi evenimente care se înscriu în obiectivul general al FST – promovarea dezvoltării comunitare prin educație.

„Astfel, în această Săptămână dedicată Educației Permanente de anul acesta, asociația AREAS în parteneriat cu Institutul Bucovina, Asociația ACDC și Asociația Biosilva au pregătit evenimente de promovare a educației formale și non-formale prin campanii care susțin accesul la grădiniță și la școală al copiilor din mediile defavorizate: ,,Grădiniță pentru toți copiii’’ „Hai cu noi la școală” precum și campanii de ecologizare ,,Let’s do it Romania’’ cât și susținerea campaniei ShoeBox#2017 la nivel local”, a arătat sursa citată.

De asemenea, în cadrul Galei Voluntariatului, care va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 13:00, în sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Suceava, vor fi prezentate proiectele în derulare, finanțate prin programul Erasmus Plus, dar și proiecte finanțate din fonduri publice -”ACASA- finanțări pentru Start-UP Diaspora” – și vor fi premiați voluntarii care s-au implicat în campaniile educaționale desfășurate anul acesta.

Totodată, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din Dolhasca vor fi promovate oportunitățile pentru mentorat și consiliere în cadrul Centrului Social Multifuncțional Dolahasca, pentru tinerii aflați în situație de risc, dezvoltate în cadrul proiectului „ROSE”.

„Vom promova atât lupta împotriva traficului de persoane în parteneriat cu ANITP-Centrul Regional Suceava în cadrul proiectului ”Antitrafic Net Suceava”, cât și acțiunile de constientizare și prevenire a fenomenului de bullying în școli demarate în cadrul proiectului Suceava Antibullying Networking”, au mai transmis reprezentanții Asociației Regionale de Educare a Adulților Suceava – AREAS.

Mai multe detalii despre programul pe zile, acțiuni și evenimente puteţi găsi pe pagina https://www.facebook.com/areasv/ .


Intră acum și în grupul de