Paradă militară de Ziua Națională a României, în Piața Tricolorului din centrul Sucevei

Ziua Națională a României va fi marcată, la Suceava, printr-o ceremonie militară ce va avea loc, vineri, de la ora 13:00, în Piața Tricolorului din centrul municipiului reședință de județ.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, la eveniment sunt invitați reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava și ai Primăriei Municipiului Suceava, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și retragere, Cultul erorilor, personal militar, civil din MAPN și MAI, reprezentanți ai partidelor politice, ai instituțiilor culturale, științifice, religioase, ai mass-media și societății civile.

De asemenea, sursa citată a arătat că din Partea Ministerului Apărării Naționale – MAPN – participă cu efective Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, care va prezenta și tehnică, iar  Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung va participa cu două plutoane la garda de onoare.

Din Partea Ministerului Apărării și Internelor, participă cu efective Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni. Cu tehnică specifică participă ISU Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și  Direcția Județeană de Informații Suceava.

Primăria Suceava va pune la dispoziția evenimentului fanfara.

Tehnica desemnată de fiecare structură va fi prezentată într-o expoziție amplasată  în fața Palatului Administrativ.

„Toate efectivele vor intra în dispozitiv la ora 12:30, în fața Palatului Administrativ, iar după instalarea oficialităților se va intona Imnul de Stat al României, va fi oficiat un serviciu religios, urmat alocuțiunile autorităților referitoare la însemnătatea evenimentului. Se vor depune coroane și jerbe de flori și va urma defilarea gărzii de onoare, a tehnicii și fanfarei, cu prezentarea onorului”, a arătat Biroul de Presă al Instituției Prefectului.

Manifestările de Ziua Națională a României se vor încheia la ora 18:00, prin retragerea cu torțe a subunităților aparținând Inspectoratului pentru Jandarmi Județean Suceava și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, după care va urma un moment artistic susținut de Corala ISU “Bucovina”.

Ceremonia militară cu ocazia Zilei Naționale a României este organizată de Instituția Prefectului Suceava, cu sprijinul Garnizoanei Suceava.

loading...