Doliul național nu afectează concertul „Acasă de Crăciun”. Ștefan Hrușcă îi colindă pe suceveni, mâine, la Casa de Cultură


Intră acum și în grupul de

Doliul național stabilit după decesul Regelui Mihai I al al României nu afectează concertul de colinde „Acasă de Crăciun” pe care Ștefan Hrușcă urmează să îl susțină joi, 14 decembrie a.c., la Casa de Cultură din Suceava.

Potrivit reprezentanților Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, pentru concertul de colinde de joi, de la ora 20.00, au fost vândute aproximativ 600 de bilete, circa o sută de locuri din sală rămânând libere.

Cei prezenţi la întâlnirea cu Ștefan Hrușcă vor avea ocazia să asculte, pe parcursul a două ore, colinde precum “Florile Dalbe”, “Trei Păstori”, “Afară ninge liniştit”, “Linu-i lin”, “Sfântă-i sara de Crăciun” şi “Ziurel de ziuă”.

Ştefan Hruşcă va fi acompaniat de Mario Florescu la instrumente de percuţie şi de Radu Rotaru, la clape.

„Cântate mereu cu aceeaşi sensibilitate, colindele interpretate de Stefan Hruşcă şi-au dobândit statutul de veritabilă tradiţie autohtonă a sărbătorilor de iarnă. Concertele se numără printre cele mai longevive evenimente reiterante, de pe piaţa din România: inaugurată în anul 1991 seria concertelor de Crăciun susţinute de Ştefan Hruşcă va fi pusă în scenă pentru a XXV-a oară în acest an. Momentul va fi marcat printr-un playlist format din cele mai îndrăgite colinde, aduse în faţa publicului de-a lungul vremii de cantautorul originar din inima Maramureşului.  Aşadar, nu pierdeţi o întâlnire de suflet, ce pune la loc de cinste colindul tradiţional, interpretat în cea mai sinceră şi autentică manieră”, au mențonat organizatorii spectacolului.

Bilete costă 80 lei (60 lei pentru elevi, studenți și pensionari) și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230 523 718.

De precizat este faptul că zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947 potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate săptămâna trecută.

În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.

Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.

Decizia privind declararea celor trei zile de doliu național pe teritoriul României a fost luată în temeiul dispozițiilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice.

Slujba de înmormântare a Majestății Sale Regele Mihai va avea loc sâmbătă, 16 decembrie 2017, în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș.

 


Intră acum și în grupul de