Concert Carla’s Dreams cu ocazia sărbătoririi a 630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava. Consilierul local Vasile Mocanu: Nu se impunea să dăm 15.000 de euro unei trupe


Intră acum și în grupul de

Trupa Carla’s Dreams va concerta la Suceava, în luna februarie, cu ocazia sărbătoririi a 630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava.

Consilierii locali suceveni au aprobat în ședința de joi, 25 ianuarie a.c., un proiect de hotărâre cu privire la programul activităților care vor avea loc în zilele de 10 și 11 februarie a.c., cu prilejul sărbătoririi a 630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava.

Potrivit proiectului de hotărâre, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11.00, în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei va avea loc deschiderea oficială a manifestării, după care în Capela Cetății se va oficia o slujbă de pomenire.

De la ora 14:00 se va semna un protocol de înfrățire între municipiul Suceava și municipiul Soroca din Republica Moldova, urmând ca de la ora 14:30 să fie înmânate medalii aniversare.

Conform programului, de la ora 17:00 va concerta Trupa 9, de la ora 18:10 Unison Band, iar de la ora 19:00 Carla’s Dreams. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

De asemenea, duminică, 11 februarie, de la ora 14:00, va avea loc un concert extraordinar de muzică simfonică – Capodopere ale Muzicii Românești și Arii Internaționale, susținut de Asociația Culturală Pro Enescu, iar de la ora 16:00 Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va susține un spectacol.

Manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi a 630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava se vor încheia la ora 19:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, unde actori ai Ateneului din Iași vor juca „Povestea Unirii”, în regia lui Ovidiu Lazăr.

Acest proiect de hotărâre a stârnit discuții aprinse în cadrul ședinței, mai ales pe seama tarifului perceput de trupa Carla’s Dreams.

„Cred că nu se impunea, la aniversarea de 630 de ani, un eveniment foarte frumos de altfel, să dăm 15.000 de euro unei trupe. Cu 15.000 de euro făceam mult mai multe pentru oraș, chiar în cadrul acestui eveniment”, a spus consilierul local Vasile Mocanu.

În replică, primarul Ion Lungu a spus că pentru alegerea trupei s-a ținut cont de solicitările transmise de tinerii din Suceava și că prețul de achiziție, prin SEAP, a fost de 68.981,32 lei cu TVA.

Un al consilier local, Gheorghe Petrescu, a spus că la acest eveniment pe care îl organizează Primăria puteau fi aduse alte trupe, precum Iris, Holograf sau Compact, arătând că trupa Carla’s Dreams este „o trupă pentru puștani”.

La rândul său, viceprimarul Marian Andronache a punctat faptul că în acest an se sărbătorește Centenarul Marii Uniri și că Basarabia este reprezentată, la Suceava, prin intermediul trupei Carla’s Dreams.

În urma votului dat de consilierii locali, proiectul cu privire la programul activităților din zilele de 10 și 11 februarie a.c. a fost aprobat cu 16 voturi pentru, 1 împotrivă și 6 abțineri.

Bugetul alocat evenimentelor organizate cu prilejul sărbătoririi a 630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava este de 250.000 lei. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de