Corala „Ciprian Porumbescu” va susține un concert pascal la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava organizează marți, 6 martie a.c., un concert pascal al Coralei „Ciprian Porumbescu” a Asociației Culturale „Creștinii Bucovinei” din Suceava. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al USV.

Potrivit organizatorilor, prețul unui bilet este de 10 lei, iar studenții au acces gratuit pe bază de invitații procurate de la sediul Casei de Cultură a Studenților, str. Zorilor nr.6, lângă Auto Albina.

„Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociației Culturale „Creștinii Bucovinei” din Suceava face parte astăzi din cele mai importante asociații muzicale din România. Întemeiată în 1867 de compozitorul romantismului românesc și mare apărător al unității naționale românești, Ciprian Porumbescu și de profesorul de muzică al acestuia, Ștefan Nosievici, corala s-a dedicat încă de la început promovării moștenirii muzicale românești, fie ea de sorginte religioasă, laică sau de formare spirituală a publicului. Din repertoriul de bază al Coralei „Ciprian Porumbescu” fac parte mai ales cântece clasice, bisericești și cântări liturgice, arii din opere, șansonete și cântece laice. Timp de un secol și jumătate tradiția muzicii corale bucovinene s-a perpetuat în varii forme, ajungând ca în epoca ante și post decembristă să activeze în Suceava un cor profesionist, Ciprian Porumbescu, parte a uniunii muzical dramatice de sub egida ansambului omonim”, au arătat reprezentanții Casei de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de