Sucevenii sunt așteptați să participe, sâmbătă, la o nouă ediție a „Marșului pentru Viață”


Intră acum și în grupul de

O nouă ediție a „Marșului pentru Viață” va avea loc la Suceava, sâmbătă, 24 martie a.c., începând cu ora 12.00, punctul de întâlnire fiind Esplanada Casei de Cultură.

Potrivit unui comunicat al Alianței Bucovina Pentru Viață, în perioada 1-31 martie 2018, în Suceava, dar și în alte localități din România și Republica Moldova, se desfășoară „Luna pentru Viață”, având ca punct culminant „Marșul pentru Viață”.

 

„<<Marșul pentru Viață>> este anul acesta la a VIII-a ediție națională și are ca obiectiv înscrierea pe agenda publică a subiecte precum necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină și descurajarea practicării avortului. Această practică, brutală și inumană, a devenit fenomen social grav și este un simptom al crizei morale profunde prin care trece societatea noastră. Cercetările științifice recente arată că inima unui copil începe a bate încă de la vârsta intrauterină de 4 săptămâni. Un avort oprește o inimă care bate. Date neoficiale arată că în România se fac peste 300 de avorturi pe zi, cumulându-se peste 20 de milioane de avorturi din `89 până azi”, arată sursa citată.

Reprezentanții Alianței Bucovina Pentru Viață au precizat că „Marșul pentru Viață” se organizează la Suceava de nouă ani, fiind implicate numeroase asociații și fundații locale reunite în Alianța Bucovina pentru Viață: Asociaţia ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, Drone Master, Asociația Rădăcini și Aripi – Educația Adulților, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf. Ioachim şi Ana, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Asociaţia Kozaciok.

Totodată, au fost organizate multiple activități conexe: conferințe, dezbateri, cursuri de informare prin licee, proiecții de filme documentare, emisiuni tv, campanii de pliante, articole în presă tipărită și pe internet, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material și consiliere gratuită femeilor în criză de sarcină.

În acest an, „Marșul pentru Viață” se va desfășura pe traseul Esplanada Casei de Cultură – Prefectură – Palatul de Justiţie – Primăria Suceava – Spitalul Judeţean – Retur: acelaşi traseu până la Casa de Cultură. Final – Biserica Sfântul Dumitru.

Organizatorii marșului au mai arătat că anul trecut „Marșul pentru Viață” s-a desfășurat în peste 280 de localități, printre care București, Cluj, Iași, Oradea, Brăila, Constanța, Timișoara, Focșani, Bacău, Chișinău, fiind implicați peste 100.000 participanți, iar anul acesta este confirmată organizarea Marșului într-un număr foarte mare de localități.

„Vino la Marș! Arată că și tu crezi că Viața unui copil este importantă! Fii încrezător, primăvara începe cu o floare și renașterea unei țări poate începe cu tine!”, au transmis reprezentanții Alianței Bucovina Pentru Viață.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de