Lumina Harică de la Ierusalim va ajunge la Suceava pentru al zecelea an consecutiv


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că Lumina Sfântă va ajunge și în acest an la Suceava, fiind al zecilea an consecutiv de când Lumina Harică este adusă de la Ierusalim la Suceava și împățită credincioșilor.

Flutur a spus că a discutat cu Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen Suceveanul, CJ Suceava se va implica, alături de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în organizarea aducerii Lumnii Sfinte pe Aeroportul Suceava.

Potrivit lui Flutur, Lumina Sfântă va fi adusă la Suceava cu un avion de mici dimensiuni.

În prima zi de Paști, în centrul Sucevei va fi organizat un concert de clopote și toacă, iar sucevenii și turiștii sunt invitați să ciocnească un ou roșu, a mai spus președintele CJ Suceava.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din anul 2009, când la inițiativa lui Gheorghe Flutur, Lumina Harică a fost adusă pentru prima dată în România și a fost distribuită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de