Adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, a inaugurat „Raftul American” la Biblioteca Bucovinei: Sper că veți folosi aceste resurse și că le veți considera utile


Intră acum și în grupul de

Adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, a declarat, miercuri, la Biblioteca Bucovinei unde a fost inaugurat Raftul American că bibliotecile sunt locurile sale preferate din lume, menționând că primul ei loc de muncă a fost într-o bibliotecă, iar mama ei este bibliotecar.

„Pentru mine, aceasta este o mare bucurie și să împărtășesc  dragostea mea pentru cărți tuturor celor care iubiți cărțile”, a spus Rupp.

Ea și-a exprimat bucuria că se află împreună cu autorități sucevene pentru a discuta împreună despre modul de a îmbunătăți legăturile între cele două țări.

Abigail Rupp a menționat că „Raftul American” conține peste 250 de titluri cu o valoare de circa 3000 de dolari și conține materiale diverse de la învățarea limbii engleze, la cărți pentru copii sau literatură.

„Când mă uit la aceste cărți văd cărți care mi-au deschis mie o întreagă lume și sper că vor face același lucru și pentru cititorii dumneavoastră”,a  spus Rupp.

Ea a ales din colecție o carte care vorbește despre sacrificiul unei persoane pentru alții.

„Este exemplul cum putem colabora pentru a face lucrurile mai bune în lume”, a mai adăugat oficialul Ambasadei SUA.

Ea a spus că s-a bucurat să viziteze Biblioteca Bucovinei și să afle despre programele derulate de aceasta prin care cititorii sunt mai bine informați.

„Vă mulțumim pentru interesul pentru istoria și cultura americană și sperăm că veți folosi aceste resurse și că le veți considera utile”, a mai spus Abigail Rupp.

Adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, a vizitat secțiile Bibliotecii Bucovinei și a văzut ce programe se derulează, asistând și la acțiuni prin care copii suceveni învață limba engleză.

Directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, a spus la inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei că acest raft ca și colecție ca și fond de carte se va completa cu ceea ce există în colecțiile bibliotecii sucevene începând din 2007-2008 când a fost primită o importantă colecție de carte, reprezentând circa 4 tone de carte, donație de la Fundația 1000 books din SUA.

„Ambasada SUA are acest proiect de mai mulți ani cu colecții pentru biblioteci și am ajuns să avem această colecție de aproape 3000 de dolari, donată de ambasadorul Hans Klemm”,a  spus Cărăbuș care a menționat că pe lângă ceea ce este prezentat mai există și o colecție cu materiale de învățare a limbii engleze.

Abigail Rupp a primit din partea primarului Ion Lungu mai multe materiale promoționale Suceava-Destinație turistică de exceleță și a transmis prin aceasta, ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, Medalia Suceava-630 de ani de atestare documentară și o diplomă aniversară.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de