Tineri cu dizabilități din județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț vor învăța cum să lupte pentru apărarea drepturile lor, printr-un program de instruire și mentorat


Intră acum și în grupul de

La Prefectura Suceava va avea loc vineri, 27 aprilie a.c., de la ora 10.00, în Sala ,,Nicolae Labiș”, conferința de deschidere a proiectul regional „Tineri activiști pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (DIZAB-TIN-ACT)”.

Potrivit reprezentanților Centrului de Consiliere, Psihoterapie și Dezvoltare Umană – Psihascend, prin acest proiect tineri cu dizabilități cu vârste între 22 și 35 ani din patru județe din regiunea Nord-Est, din Suceava, Botoșani, Iași și Neamț, vor învăța cum să-și susțină cauza, cum să lupte pentru apărarea drepturile lor.

„Practic, acești tineri, care de regulă își afirmă timid opiniile, vor intra într-un program de instruire și mentorat, pentru ca, până la finalul proiectului, 24 dintre ei să poată deveni activiști din rândul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, și 12 reprezentanți ai ONG-urilor din domeniu, vor fi instruiți să lucreze alături de acești tineri”, a menționat sursa citată.

De asemenea, pe durata proiectului, tinerii activiști vor fi sprijiniți să organizeze evenimente publice în care să poarte mesajul celor circa 6.000 de persoane cu dizabilități, ceea ce ar putea reprezenta o premieră la nivelul multor localități.

Proiectul este implementat de Asociația Centrul de Consiliere, Psihoterapie și Dezvoltare Umană – Psihascend în perioada aprilie 2018 – martie 2019, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Confederation of European Social Firms, Employment initiatives and Social Cooperatives (CEFEC) și Asociația Biosilva.

DIZAB-TIN-ACT este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries. (M.T.)


Intră acum și în grupul de