Expoziția „ROGVAIV- A”, în perioada 1 – 23 mai, la Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de

În perioada 1 – 23 mai 2018, Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Asociația de Artă Nicolae Tonitza(TAG) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Cenaclul LITERE-USV și Casa de Cultură a Studenților Suceava, organizează evenimentul cultural ROGVAIV- A. Tema propusă de organizatori la acest eveniment este culoarea albastru, cu toate semnificațiile acesteia.

Potrivit organizatorilor, vineri, 4 mai a.c., de la ora 17: 30, sucevenii sunt invitați să participați la un program ROGVAIV – A, ce cuprinde recital de poezie, recital de chitară-voce și vernisajul expoziției de pictură.

„Expoziția intitulată ROGVAIV- A, găzduită în perioada 1 mai – 23 mai, 2018, de Muzeul Bucovinei, este a cincea expoziție din seria ROGVAIV, și reprezintă un real refugiu din tenebroasa rutină zilnică. Fiind savurată și înțeleasă ca o oază de liniște și de relaxare, dar nu în ultimul rând ca o activitate intens spirituală, pictorii care expun în cadrul acestei expoziții sunt artiști puternici, înzestrați cu o extraordinară ușurință de exprimare care, până ajung să atingă acel prag al obiectivării emoțiilor lor, mai bine zis o înstrăinare a emoțiilor în zona plastică, transformă și frământă materialul, atât la nivel fizic, cât și mental, cu multă trudă. Ei se îmbată cu albastru, mirifică culoare, ce simbolizează infinitul, perfecțiunea, cerul, idealul, dragostea platonică și lumea spirituală. Culoarea albastru, prezentă în cele 33 de lucrări, rece, și pe alocuri inaccesibilă, ne dezamăgește, poate, apoi, ne rupe de lumea palpabilă, reală, într-un univers, adeseori abstract”, au precizat reprezentanții Asociației de Artă Nicoae Tonitza (T.A.G.) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de