Expoziţia de fotografie „Maroc: o natură splendidă și o cultură autentică“, la USV

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava sunt expuse până vineri 11 mai a.c., fotografii realizate în orașe din diferite zone ale Marocului, care surprind monumente, stilul de viață al oamenilor și spații naturale splendide. Fotografiile au fost realizate de Anissa Taouil Hassouna, studentă Erasmus în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea limba spaniolă. De asemenea, Anissa Taouil Hassouna este profesor de limba engleză la Facultatea de Litere Mohammedia, din cadrul Universității Hassan II-Casablanca, pictor și poet.

Potrivit unui comunicat al USV, expoziția de fotografie realizată sub genericul „Maroc: o natură splendidă și o cultură autentică” a fost deschisă în data de 3 mai a.c., la parterul corpului E al USV.

„Sper, prin expoziția mea, să ofer o perspectivă asupra Marocului, poporului său, naturii splendide și culturii autentice. Marocul merită vizitat pentru istoria sa bogată, oamenii toleranți, ospitalieri și generoși și atracțiile naturale magice. Sunteți toți invitați să îl vizitați și să vă bucurați de el, cum mă bucur eu de viața mea aici în România, o țară a cărei cultură are multe lucruri în comun cu cea marocană”, a declarat Anissa Taouil Hassouna, în deschiderea expziției sale.

Potrivit sursei citate, studenta Erasmus prezintă publicului sucevean și câteva obiecte artizanale, precum portul tradițional al femeilor, „Takchita” și „Gandoura”, eșarfe berbere și articole de încălţăminte, obiecte decorative din lemn și ceramică.

În plus, vizitatorii pot răsfoi și colecția de poezie My Book of Many Colors (2017), scrisă în cinci limbi, pentru a îşi face o idee despre literatura marocană, despre caracteristicile, temele și tehnicile ei. (M.T.)