„Noaptea Muzeelor 2018”, pe 19 mai, la Suceava și Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei Suceava va marca manifestarea „Noaptea muzeelor” din seara zilei de sâmbătă, 19 mai a.c., printr-o serie de manifestări culturale deosebite oferite publicului sucevean și nu numai, desfășurate în mai multe locații din Suceava și Fălticeni.

În acest an, Muzeul Bucovinei împreună cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” și Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni organizează Noaptea Muzeelor în duplex Suceava – Fălticeni.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, la orele 18 și 20.30, în fața Muzeului de Istorie vor fi puse la dispoziție autocare cu care vizitatorii vor călători gratuit, de la Suceava la Fălticeni cu scopul vizitării obiectivelor muzeale și pentru a lua parte la surprizele muzicale pregătite.

Intrarea gratuită va fi între orele 18 – 24 pentru toate locațiile, mai puțin pentru Muzeul Satului Bucovinean, unde spațiul orar cu vizitare gratuită este 18 – 20.

În cadrul manifestărilor organizate de Muzeul Bucovinei, la Muzeul Satului Bucovinean va avea loc începând cu ora 18.00 un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu”, iar la Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfășura, începând cu ora 21.15, un spectacol cu foc pe teme medievale susținut de Solomonarii.

De asemena, la Muzeul de Istorie va avea loc, începând cu ora 18.30, un spectacol intitulat „Lumina Nopții”, iar la Muzeul de Științele Naturii, de la ora 19.30, concertul „Fine Jazz Combo In The Night”.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de