Marș „Anti-violență, Anti-drog, Anti-tutun, Anti-alcool și de prevenire a accidentelor rutiere, joi, în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” și Asociația ”Alecs Group” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului – Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava organizează joi, 17 mai a.c., între orele 12.00 – 14.00, un marş Anti-violenţă, Anti-drog, Anti-tutun şi de prevenire a accidentelor rutiere, la care vor participa elevi din unităţile de învăţământ sucevene.

Marșul se va desfășura pe traseul Esplanada Casei de Cultură – Prefectură, Biblioteca judeţeană – Hotel Bucovina – Primărie – și retur, până în fața Instituției Prefectului Suceava, unde se va simula un accident rutier.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2018 din perioada 14 – 18.05.2018, la a VIII-a ediţie, şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă, tutun şi accidente rutiere”, au informat organizatorii marșului.

Sursa citată a menționat că în fața Prefecturii Suceava se va simula un accident rutier, la care vor participa efective de la ISU și voluntari de la Asociația Creștin Medicală ”Christiana” Suceava și de la Crucea Roșie Suceava.

Totodată, la marș vor participa reprezentanții IPJ, ISU, IJJ şi ai societăţii civile, invitat fiind și prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi.

Acțiunea este sprijinită de Remat S.C. Alin For You S.R.L. ce pune la dispoziție două autoturisme pentru efectuarea simulării accidentului rutier și de elevii Școlii Postliceale Sanitare ”Christiana”, care vor acorda primul ajutor victimelor simulării accidentului rutier.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de