O elevă din Iași a câștigat Concursul Național de Dramaturgie „Matei Vişniec”


Intră acum și în grupul de

O tânără din Iași, în vârstă de 17 ani, a câștigat Premiul pentru dramaturgie „Matei Vişniec”.

La Teatrul municipal „Matei Vișniec” Suceava a avut loc joi, 17 mai a.c., festivitatea de premiere a Concursului Național de Dramaturgie „Matei Vişniec”, ediția a V-a.

Astfel, premiul pentru dramaturgie „Matei Vişniec” i-a fost acordat elevei Ioana Mădălina Stoian, de la Colegiul Național din Iași.

„Acum cinci ani, Clubul Rotary Suceava – Bucovina a inițiat acest concurs național de dramaturgie, deschis elevilor de liceu. Ne bucurăm că există o receptivitate extraordinară, sunt tineri frumoși care își dedică timpul scrisului și dramaturgiei în special”, a spus directorul Teatrului municipal „Matei Vișniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc.

„Piesa ta am găsit-o misterioasă, interesantă, originală, scurtă, nervoasă și bine scrisă”, a spus și dramaturgul Matei Vișniec.

Ioana Mădălina Stoian a primit din partea Clubului Rotary Suceava – Bucovina 1.500 de lei, iar textul său va fi publicat în revista „Bucovina Literară”.

„Încă din copilărie am început să scriu. Am început cu poezii, am continuat cu proză. De mic copil am crescut vizionând piese de teatru și mi s-a părut captivant pentru că niște oameni pot da viață personajelor de pe hârtie. Acest concurs m-a motivat să încerc și eu pentru că mi-am spus da, pot și eu”, a declarat Ioana Mădălina Stoian, câștigătoarea Concursului Național de Dramaturgie „Matei Vişniec”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de