Turneul Internațional Stradivarius „Balada, un secol de muzică” ajunge, duminică, la Suceava. Celebrul violonist Alexandru Tomescu va aduce în fața publicului cele mai valoroase și apreciate creații ale muzicii clasice românești


Intră acum și în grupul de

Cea de-a XI-a ediție a Turneului Internațional Stradivarius „Balada, un secol de muzică” ajunge duminică, 20 mai a.c., la Suceava. Concertul va avea loc de la ora 19.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Cel mai cunoscut violonist român contemporan, Alexandru Tomescu, întruneşte, în conştiinţa publicului, amprenta unei vocaţii şi a unui destin artistic, dublate de o energie puţin obişnuită pentru a le traduce în faptă, și, în plus, cu șansa de a cânta pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu.

În acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, alături de pianista Angela Drăghicescu, Alexandru Tomescu prezintă, în premieră, cele mai valoroase și apreciate creații ale muzicii clasice românești dintr-un secol, aparținând lui Enescu, Porumbescu, Lipatti, Jora, Nottara, Olah, Capoianu sau Mircea Chiriac. Spectacolul muzical al Turneului Internațional Stardivarius 2018, aduce în fața publicului un aranjament muzical special, unic pentru vioară, pian și cor al Baladei lui Ciprian Porumbescu, cu participarea extraordinară a Corurilor Naționale din programul Cantus Mundi și Corului de Copii Radio, aranjament realizat de Maestrul Grigore Cudalbu”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Accesul studenților este gratuit pe baza de invitație. Invitațiile se pot procura de la sediul CCS, iar biletele se pot achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro; biletesuceava.ro.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de