Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și-a sărbătorit absolvenții promoției 2018


Intră acum și în grupul de

Cea de-a 110-a generație de absolvenți ai Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava a fost sărbătorită joi, 24 mai a.c., în cadrul cursului festiv ce s-a desfășurat în sala mare a Casei de Cultură din municipiu.

Într-o atmosferă de sărbătoare, ceremonia de absolvire a promoției 2018 de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a reunit profesori, absolvenți, elevi, părinți, frați, bunici, dar și prieteni.

Cu multă emoție, absolvenții Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava au cântat împreună „Gaudeamus Igitur” și au fost felicitați și recompensați pentru rezultatele deosebite obținute în cei patru ani de liceu.

„Am venit cu toții cu mare bucurie și emoție la această festivitate pe care dorim să o transformăm într-o prețioasă amintire. Vom menționa astăzi (joi – n.r.) pe cei mai merituoși elevi care au reușit ca prin străduință și multe sacrificii să obțină rezultate care ne vor face mândri pe toți. Însă, mândri suntem de toți elevii care absolvă acum liceul. Avem parte de tot ce poate fi mai valoros în școala noastră: niște tineri care sunt hotărâți să reușească în viață, să înfrunte realitatea, să creeze istorie și astfel istoria de 114 ani a liceului nostru îi va include și pe ei.  Ne vom aminti împreună de clipe remarcabile, cu relevanță generală sau cu semnificații doar pentru unii dintre noi. Va fi plăcut să ne vedem prin ochii colegilor cum a arătat prima noastră zi de școală, primul coleg de bancă, prima zi aniversară, prima notă la teză sau ne vom aminti de prima promisiune pe care în adâncul sufletului nostru ne-am făcut-o atunci când am ales pe ce drum vom merge de aici înainte. Nu știm dacă acest drum va fi greu sau ușor, dar știm că trebuie să aveți curajul să pășiți pe el, iar noi, profesorii și părinții, vom fi întotdeauna aici pentru a vă sprijini. Vă doresc să fiți o generație integralistă la Bacalaureat, să intrați la facultățile pe care voi vi le doriți, să le absolviți cu brio, să vă găsiți job-urile la care visați, și nu uitați, lumea este perfectă numai atunci când noi o facem să fie așa”, le-a transmis absolvenților directorul adjunct al Colegiului Național „Petru Rareș”, Anca Greculeac.

Directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, prof. Daniela Dungeanu, a premiat în deschiderea cursului festiv doi elevi care s-au remarcat la învățătură, prin acordarea Premiului „Profesor Frieda Vigder”.

Daniela Dungeanu a ținut să menționeze că premiul poartă numele unei foste directoare a liceului „Petru Rareș” și că această bursă se acordă de opt ani.

„Premiul se acordă în fiecare an școlar unui absolvent al colegiului cu rezultate foarte bune la învățătură, cu aspirații înalte în ceea ce privește viitorul și cu o situație materială nu foarte bună, în vederea susținerii din punct de vedere financiar”, a spus prof. Daniela Dungeanu.

Astfel, în acest an doi absolvenți au obținut Premiul „Profesor Frieda Vigder”, Mihaela Croitoru și Beniamin Acălinei.

Invitată să ia cuvântul, reprezentata părinților, lector dr. Mariana Șovea, i-a felicitat pe absolvenți pentru realizările obţinute, transmițând totodată un mesaj de recunoștință pentru profesorii care au fost alături de elevi pe parcursul celor patru ani.

„Felicitări pentru munca voastră de până acum și pentru tot ce ați făcut ca să ajungeți aici, în acest moment, și mult succes pe drumul pe care v-ați hotărât să-l urmați. Noi vom fi mereu lângă voi, să vă iubim și să vă sprijinim în tot ceea ce faceți”, a spus reprezentata părinților.

Festivitatea de absolvire a continuat cu premierea olimpicilor naționali și internaționali, dar și a absolvenților care au excelat la toate disciplinele de studiu, precum și a absolvenților care s-au remarcat în alte domenii.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de