„Noapte bună, tăticule!”, spectacol gratuit de Zilele Sucevei, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”


Intră acum și în grupul de

Pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava se va juca duminică, 24 iunie a.c., de Zilele Sucevei, de la ora 19.00, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, după Jean Poiret, în regia lui Alexandru Grecu. Accesul la acest spectacol care închide stagiunea 2017-2018 a teatrului sucevean este gratuit.

Directorul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că stagiunea ce tocmai se încheie a fost una „cu foarte multe surprize, o stagiune interesantă, puternică, viu colorată, cu spectacole pentru toate categoriile de vârstă”.

Pentru a încheia stagiunea într-o „notă mai frumoasă”, actorii suceveni vor juca de Zilele Sucevei atât pe scena Teatrului Municipal, cât și într-un spațiu neconvențional, la zona de agrement Tătărași.

Astfel, duminică, de la ora 16.00, la zona de agrement Tătărași se va juca „Buzunarul cu pâine”, de Matei Vișniec în regia lui Alexandu Bogdan, iar de la ora 19.00, se va juca spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

„Pentru că de Sânziene sărbătorim Zilele Sucevei, ne face o deosebită plăcere să oferim publicului, în mod gratuit, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, care este o adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret, montat de Alexandru Grecu, cunoscut și apreciat regizor din Chișinău”, a spus Carmen Veronica Steiciuc.

Aceasta a menționat că Alexandru Grecu este un cunoscut regizor din Republica Moldova, director al Teatrului Național Satiricus I.L. Caragiale Chișinău.

„De-a lungul carierei sale, regizorul a obținut multiple distincții, iar în 2010  titlul onorific de Artist al Poporului. Regizorul Alexandru Grecu a primit de asemenea, Marele Trofeu Thalia – 2000 și titlul Cel mai bun spectacol al anului pentru spectacolul Maestrul și Margarita , în cadrul Galei Premiilor UNITEM- spectacol pe care sucevenii l-au putut vedea în cadrul festivalului nostru, Zilele Teatrului Matei Vișniec Suceava, ediția 2018. În calitatea sa de director artistic şi prim-regizor al Teatrului Național  Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău, dar şi în cea de preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), Alexandru Grecu organizează mai multe manifestări culturale de anvergură”, a arătat Carmen Veronica Steiciuc.

De asemenea, Jean Poiret este un renumit actor, scenarist și scriitor de origine franceză, cunoscut pentru piese precum La Cage  aux Folles, Joyeuses Pâques, C’est encore mieux l’après-midi.

„O comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (el, ea și amanta), ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane”, arată regizorul Alexandru Grecu.

Acesta a precizat că se bucură enorm că a fost invitat să regizeze un spectacol al unui teatru tânăr, explicând că în 1990 a fondat Teatrul Național Satiricus I.L. Caragiale din Chișinău, cu tineri actori de doar 18 ani.

„Ceea ce simt la aceste repetiții când zi de zi mă întâlnesc cu actorii de la Suceava, e același entuziasm, aceeași tinerețe și aceeași dorință de a face teatru, teatru la cerințele europene. Sper să vedeți acest spectacol, sunt actori foarte buni, muncesc enorm de bine, veți avea unele suprize cu unele realizări care se vor întâmpla în acest spectacol și cred eu că vă vom oferi într-adevăr o seară plăcută, o seară pozitivă, fiindcă un spectacol gen comedie de Jean Poiret, doar el poate să ne dea și o doză de moralitate”, a spus Alexandru Grecu, subliniind faptul că spectacolul „Noapte bună, tăticule!” se joacă pentru prima dată în România pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Echipa de producție a spectacolului este formată din Alexandru Grecu – regie; Ion Diviza – traducere; Ecaterina Mihalache – costume; Dumitru Tanmoșan – coregrafie; Vili Duțu – regie tehnică.

Din distribuție fac parte următorii actori: Diana Lazăr – Sophie; Răzvan Bănuț – Ștefan; Ioana Nichita – Julie; Sebastian Bădărău – D.na Valter; Alexandru Marin – Dl.Valter; Bogdan Amurăriței – Frederic; Delu Lucaci – Marlene.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de