Acasă Evenimente Muzeul Bucovinei organizează expoziția „Cămașa tradițională cu altiță”, la Consulatul General al...

Muzeul Bucovinei organizează expoziția „Cămașa tradițională cu altiță”, la Consulatul General al României în Cernăuți


Intră acum și în grupul de

În cadrul manifestărilor de promovare a patrimoniului cultural național al românilor de pretutindeni, Muzeul Bucovinei marchează Ziua Universală a Iei la Consulatul General al României în Cernăuți.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Bucovinei, în perioada 22 iunie – 22 iulie a.c., Serviciul Etnografie organizează  expoziția  „Cămașa tradițională cu altiță”, care cuprinde  imagini cu mostre de altițe și cămăși tradiționale care datează din  secolul  al XIX-lea și care fac parte din colecția veche a muzeului, documente etnografice  ale patrimoniului cultural.



„În cadrul acestei manifestări culturale în  Anul  european al patrimoniului, va fi susținută și o conferință legată de valoarea și autenticitatea cămășii tradiționale cu altiță, marcă identitară a portului popular românesc”, a arătat sursa citată.

Expoziția are loc ca urmare a colaborării instituționale între Consulatul General al României în Cernăuți și Muzeul Bucovinei, prin parteneriatul de susținere a proiectelor culturale dedicate obiceiurilor și tradițiilor populare românești.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version