Proiectul educațional „Pășește în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei și domnia lui Ștefan cel Mare”, la Cetatea de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei Suceava desfășoară şi în acest an, la Cetatea de Scaun a Sucevei, activităţile proiectului educaţional-concurs „Pășește în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei și domnia lui Ștefan cel Mare”.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, proiectul educațional-concurs, cu activităţi structurate pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ștefan cel Mare, face parte din seria de proiecte de educație muzeală pe care Muzeul Bucovinei le oferă tuturor celor interesați.

Activitățile proiectului sunt adaptate în acest an, astfel încât să poată participa echipe de câte patru elevi – începând cu clasa a-IV-a şi până la clasa a XII-a.

„Echipele de elevi participante se vor întrece în probe precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeași tematică, probe de descifrare a unor labirinturi (tipărite) prin care domnitorul este condus către cetate, probă  de recunoaștere a unor obiecte medievale pe care le vor denumi şi vor explica utilitatea lor”, a menționat sursa citată.

Reprezentanții Muzeului Bucovinei au precizat că scopul proiectului educațional este acela de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoștințelor şi noțiunilor despre perioada medievală, despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, şi nu în ultimul rând cel de atragerea publicului tânăr către muzeu – ca variantă de petrecere a timpului liber.

„Așteptăm elevii să participe, iar susținătorii echipelor şi publicul interesat să petreacă câteva ore de relaxare, redescoperind prin joc şi interacţiune istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare”, arată sursa citată.

Regulamentul de desfăşurare al concursului, date despre înscrieri şi informații suplimentare pot fi aflate de pe site-ul Muzeului Bucovinei  www.muzeulbucovinei.ro sau la telefon 0230-216439, interior 116 – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de