Atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți, la Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 24 iulie – 14 august 2018, un atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți.

„Ne dorim să oferim posibilitatea publicului adult din Suceava și împrejurimi să își dezvolte creativitatea și să-și descopere abilități și talente de care nu se credeau capabili.  Vor folosi din nou pensula și culorile, iar din mâna lor vor ieși opere de artă; cel puțin aceasta este promisiunea lectorului nostru doamna Marieta Rotariu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane şi care predă de 15 ani cursuri de tehnica pictării  icoanelor bizantine în Olanda”, au precizat organizatorii.

Reprezentanții Muzeului Bucovinei au menționat că fiecare cursant va picta o icoană „da capo al fine”, fiind îndrumat de către lector să-și însușească maniera de pictare specifică tehnicii bizantine.

Cursul este structurat în 10 ședințe cu durata de 2 ore, în două grupe de maxim 10 persoane.

Mai sunt locuri la grupa de după-amiază, după următorul orar: 18:30 -20:30.  Zilele alese sunt cele de marți, joi și sâmbătă din fiecare săptămână a perioadei 24 iulie – 14 august 2018.  Înscrieri și informații la telefon 0230 216439 sau pe e-mail: [email protected]. Prețul cursului: 30 lei. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.

„Sperăm ca atelierul propus să răspundă aşteptărilor publicului şi ne dorim ca la sfârșitul atelierelor lucrările realizate de către participanți să fie reunite într o expoziție pentru publicul sucevean în spațiul Muzeului de Istorie”, a mai arătat sursa citată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de