Atelierul istorico-didactic „Arma medievală şi rolul ei”, la Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei, prin specialiştii Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei, organizează în perioada 1 – 15 august 2018 atelierul istorico-didactic „Arma medievală şi rolul ei”.

Potrivit organizatorilor, în cadrul atelierului istorico-didactic se vor desfăşura activităţi teoretice şi practice cu referire la arsenalul militar din Evul Mediu.

„Participanții vor confecţiona replici ale unor arme albe şi armuri medievale (săgeţi, arcuri, coifuri, cămaşă cu zale, suliţă) răspunzând astfel nevoilor de cunoaștere, prin descoperire, o modalitate de relaționare între muzeu şi public”, au precizat reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Sursa citată a arătat că printre cele mai competitive arme din perioada Evului Mediu se regăsesc arbaleta, catapulta, buzduganul, tunul sau arme uşoare de corp precum sabia, arcul, pumnalul, suliţa etc.

De asemenea, armura integrală sau părţi din suprafaţa protejată a corpului luptătorului era compusă din cămaşă cu zale, coif, cotiere, scut, apărători de braţe şi genunchiere folosite ca mijloace de apărare.

Mânuirea albelor albe presupunea o bună condiţie fizică, un antrenament intens şi, desigur, precizie şi curaj.

„Toţi cei interesaţi să participe la atelierele organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei pot obţine informaţii suplimentare privind manifestarea, înscrierile şi programul la telefon 0771592249 sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun”, au transmis organizatorii atelierului istorico-didactic.

(M.T.)

loading...