Suceveni cu povești de succes de pe toate continentele vor participa, sâmbătă, la deschiderea Lunii Diasporei. La Muzeul Bucovinei se va vernisa expoziția „Dor de casă”, iar la Muzeul Satului Bucovinen va fi prezentat un spectacol susținut de formații artistice din România, Polonia, Ungaria şi Ucraina


Intră acum și în grupul de

A treia ediție a Lunei Diasporei va debuta, sâmbătă, la Consiliul Judeţean Suceava cu Poveștile de succes ale sucevenilor din diaspora.

Cu acest prilej vor fi prezentate povești de succes ale sucevenilor din Diaspora, urmată de o ceremonie de decernare de distincții „Meritul Bucovinei” în Anul Centenar.

De menționat este că vor fi prezenți, împreună cu emoțiile și poveștile de succes, suceveni de pe toate continentele – din SUA, Canada, China, Israel, Noua Zeelandă, și din foarte multe țări europene cum ar fi Anglia, Germania, Franța, Spania, Italia, Belgia, Grecia, Austria, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Suceava.

Ulterior, la Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera va fi o lansare de carte și vernisaj expoziție dedicată Marii Uniri, iar apoi, la Muzeul Bucovinei va fi organziat cernisajul expoziției „Dor de casă”.

După amiaza, în program sunt prevăzute vizitarea Cetății de Scaun a Sucevei și a Muzeului Satului Bucovinean unde, totodată, va fi prezentat un spectacol susținut de formații artistice din România, Polonia, Ungaria şi Ucraina, participante la Festivalul Internațional de Folclor  Întâlniri Bucovinene, ediția a XXIX-a.

Luna Diasporei va continua pe parcursul lunii august cu numeroase manifestări.

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de