Elevi ai unei școli din județul Ialomița, participanți la proiectul educațional „Pășește în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei și domnia lui Ștefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

La Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfășura marți, 31 iulie a.c., o ediţie specială a proiectului educaţional-concurs „Pășește în istorie – redescoperă Cetatea de Scaun a Sucevei și domnia lui Ștefan cel Mare”.

„Activităţile proiectului educațional, structurate pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ștefan cel Mare, au stârnit interesul cadrelor didactice şi a celor 37 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Slobozia, judeţul Ialomiţa, participanţi la Tabăra de istorie de la Voroneţ care se desfăşoară în perioada 29.07.2018 – 03.08.2018. Astfel, Muzeul Bucovinei va pregăti o ediţie a proiectului educaţional pentru a răspunde solicitării coordonatorilor elevilor din judeţul Ialomiţa”, a precizat Iuliana Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare în cadrul Muzeului Bucovinei.

Iuliana Roşca a arătat că echipele de elevi participante se vor întrece în probele deja consacrate ale concursului, precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeași tematică, probă  de recunoaștere a unor obiecte medievale pe care le vor denumi şi vor explica utilitatea lor.

„Scopul proiectului educațional este acela de promovare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoștințelor şi noțiunilor despre perioada medievală, despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, şi nu în ultimul rând cel de atragere a publicului tânăr către muzeu – ca variantă de petrecere a timpului liber”, a menționat Iuliana Roşca.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de