Expoziția de arheologie experimentală ”Artă și Artefacte”, deschisă la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Istorie din Suceava sunt expuse, în perioada 31 iulie – 16 august 2018, peste 300 de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene și grecești, create de cei 129 de copii participanți la activitățile Atelierului de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte”, ediția a III-a, desfășurat la Muzeul de Istorie între 25 iunie – 13 iulie 2018.

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, lucrările realizate, respectiv vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe, sunt inspirate de artefactele cucuteniene păstrate în colecţiile de arheologie ale Muzeului Bucovinei, dar și de minunatele imagini ale artefactelor grecești prezentate participanților.

Expoziția, deschisă publicului din data de 31 iulie 2018 în Sala Pedagogică a Muzeului de Istorie, va fi vernisată joi, 16 august 2018, la ora 17, după care se va închide și se vor restitui participanților obiectele realizate în cadrul Atelierului de arheologie  ”Artă și Artefacte” 2018.

„Copii, părinţi, bunici şi public interesat, vă aşteptăm, cu drag, să ne treceţi pragul şi să cunoaşteţi a treia  noastră generaţie de „arheologi juniori” precum şi creaţiile lor. Cu această ocazie, organizatorii vor acorda tuturor participanţilor la Atelierele de arheologie experimentală, diplome de arheolog junior”, a menționat sursa citată.

Intrarea  este liberă.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de