Statui vivante și levitante care promovează Festivalul de Artă Medievală, în perioada 13-16 august, pe străzile Sucevei


Intră acum și în grupul de

În perioada 16 -19 august a.c., în municipiul Suceava, se desfășoară cea de-a XII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”.

La fel ca și în anii anteriori, câteva statui vii care promovează amplul eveniment vor putea fi admirate în punctele cheie din oraș.

 

Potrivit reprezentanților Muzeului Bucovinei, începând de luni, 13 august, până pe 16 august, vor putea fi admirate trei statui vii și două statui vii levitante care fac parte din trupa de teatru Funny Art din Iași.

Astfel, statuile vor fi prezente între orele 11-12, 16 – 17 şi 19 – 20, în cinci locații din Suceava, respectiv Obcini, George Enescu – Stație, Primarie, Orizont – Stație, Centru – Esplanadă.

La ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală vor participa  470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe

(M.T.)


Intră acum și în grupul de