Expoziție inedită la Muzeul de Istorie Suceava cu icoane realizate de 26 de suceveni ce au participat la Atelierele de pictură icoană în manieră bizantină

Muzeul Bucovinei a anunțat încheierea Atelierelor de pictură icoană în manieră bizantină organizat în perioada iulie – august 2018 și reunirea lucrărilor realizate de către participanți într-o expoziție deosebită în spațiul expozițional al Muzeului de Istorie.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 12 augut 2018, ora 14, la Muzeul de Istorie, Sala de expoziție Pod.

”Rezultatele cursului sunt spectaculoase, icoanele realizate de participanți ridicându-se peste așteptările organizatorilor”, anunță insituția suceveană.

Organizatorii arată că Marieta Rotariu-Iliese și-a dus la bun sfârșit misiunea, aceea de a îndruma, cu răbdare și profesionalism, pe cei 26 de cursanți în deprinderea acestei tehnici de pictare a icoanelor în manieră bizantină.

„Experiența obținută în cei 15 ani de activitate în Olanda și-a arătat roadele. La sugestia doamnei Marieta Rotariu-Iliese participanții la atelier s-au organizat într-un Club al iconarilor din Suceava, care să reunească pe cei care își folosesc parte din timpul lor prețios pentru a picta icoane în manieră bizantină și pentru a împărtăși celor ca ei din bucuria actului de creație artistică”, se mai arată în comunicat.

În expoziție sunt expuse icoane realizate de 26 de suceveni  reuniți în cadrul primului atelier pentru adulți organizat de Muzeul Bucovinei. (N.B.)