Statui vii, cavaleri și domnițe invită sucevenii la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” din Cetatea de Scaun


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul acestei săptămâni, în Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”. La fel ca și în ceilalți ani, sucevenii sunt introduși în atmosfera de festival de câteva statui vii care promovează amplul eveniment, în punctele cheie din oraș.

Statuile și-au făcut apariția pe străzile Sucevei începând de luni, 13 august, și vor putea fi admirate până pe 16 august.

Trei statui vii și două statui vii levitante care fac parte din trupa de teatru Funny Art din Iași sunt prezente între orele 11-12, 16 – 17 şi 19 – 20, în cinci locații din Suceava, respectiv Obcini, George Enescu – Stație, Primarie, Orizont – Stație, Centru – Esplanadă.

Una dintre frumoasele statui vii ce dau farmec orașului în aceste zile, o domniță medievală, ne-a spus că este la prima participare la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” și că este bucuroasă că sucevenii sunt foarte curioși și interesați de acest eveniment.

Domnița medievală, Alexandra Ștefania Andrieș, în vârstă de 20 de ani, face parte din trupa de teatru Funny Art din Iași de trei ani, iar în acest an a fost pentru prima dată statuie vie, la festivalul medieval de la Mediaș.

„Este mirific. Nu se compară cu nimic. Intru direct în pielea personajului. Nu se poate compara cu nimic. Momentul în care intri în festival, e ca și când ai intra total în altă perioadă. Nu mai există „acum”, este perioada de atunci”, ne-a mărturisit Alexandra Ștefania Andrieș.

Ea a mai spus că este mirată de entuziasmul și felul în care trecătorii interacționează cu ea, deși nu spune nimic pentru că este o statuie, dar și de felul în care cei care o văd încearcă să deslușească misterul, cum reușește să fie o statuie vie levitantă.

Alături de statui, mai mulți tineri din Suceava, ce fac parte din Asociația Tineri de Succes au ales să îmbrace costume medievale și să ofere sucevenilor toate informațiile despre Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

La ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală, ce are loc în perioada 16 -19 august a.c, vor participa  470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe.

Organizatorii festivalului au anunțat, marți, că din motive obiective Trupa Hypnotique nu va mai concerta la festival, iar în locul ei, Trupa Corbu va mai susține încă un spectacol și duminică.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de