FOTO A XII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” de la Suceava a debutat joi seară cu ”Parada cu făclii”


Intră acum și în grupul de

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” a debutat, joi seara, în municipiul Suceava cu „Parada cu făclii”.

Aceasta s-a desfășurat pe traseul Obcini – B-dul. George Enescu – Primăria Suceava  – B-dul. Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun a Sucevei, mii de suceveni ieșind pe străzile orașului pentru a urmări impresionantul spectacol de stradă al participanților la Festivalul Medieval.

La ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală, ce se desfășoară până duminică, 19 august a.c, participă 470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe.

Vor fi diverse acrobații, demonstrații cu păsări de pradă, iar tabere de reprezentare vor fi inclusiv în șanțul de apărare al cetății.

Astfel, până duminică, în Cetatea de Scaun a Sucevei, vor fi susținute 50 de spectacole medievale pe zi, de către 35 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară.

Pe toată perioada evenimentului, Primăria Suceava va pune la dispoziția sucevenilor transport în comun până pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, din oră în oră, cu plecare din stația Centru. (M.T.)


Intră acum și în grupul de