Expediția de muzică clasică La La Play va ajunge marți în Cetatea de Scaun a Sucevei: Membrii Moldovan National Youth Orchestra susțin 12 concerte în 12 locații în Moldova, România și Ucraina


Intră acum și în grupul de

Cei 16 tineri din expediția de muzică clasică La La Play #drumdedor vor ajunge, marți, 21 august, la Suceava, în cadrul turneului care include 12 locații din Republica Moldova, Ucraina și România.

Până în prezent tinerii din Moldovan Youth National Orchestra au susținut concerte atât în tren, cât și în localități din Republica Moldova.

Vineri seara tinerii au susținut un concert la una dintre cele mai marcante și emoționante destinații, la Institutul Psihoneurologic din orașul Bălți.

„Dorința de aduce emoții pozitive și muzică, dar și de a se implica în comunitatea de voluntariat a fost motivația ce speră o transmită și altor tineri. Prin acest concert și activități, artiștii au dorit să aducă mesajul că aceste persoane sunt parte a socieții și sunt egali cu toți, iar noi, mai mult decât oricând, tre să le fim aproape și să transmitem afecțiune, iubire și să facem fapte bune”, arată organizatorii.

Din primii pași în teritoriul institului din Bălți, muzicienii au fost primiți cu mare interes și căldură, iar toți doritorii aveau posibilitatea de a se implica și comunica cu în egală măsură. Nea Vasile le-a povestit tinerilor despre peripețiile sale din tinerețe, mătușa Tatiana le-a făcut excursie și introdus toți prietenii săi, iar domnu’ Nicolae, supranumit și ”Domn Manager”, avea grijă de la mic la mare să fie bravi și să se bucure de acest eveniment.

Expediția La La Play a ajuns la Bălți. Cum sună muzica clasică în Capitala de Nord a Moldovei

Gepostet von diez am Donnerstag, 16. August 2018

”Am o mare satisfacție că am reușit să le fim alături și să creăm un moment frumos. Atunci când simți ca publicul ascultă și simte ce simți și tu când trăiești o piesă, este o senzație minunată. Muzica este la fel pentru toți și aduce armonie. Nu am șimtit o diferență în public, căci am fost motivați să facem ce ne place și să oferim mai mult pentru a fi cât mai aproape de cei prezenți. Toate persoanele cu care am interacționat sunt la fel ca și noi: avem o inimă, simțim aceleași lucruri și trăim aceleași emoții. Zâmbetele lor, aplauzele lor și aprecierea lor este ceea ne-am dorit să obținem”, a dezvăluit Max Zazubek, percuționistul Moldovan National Youth Orchestra, membru al expediției La La Play #drumdedor.

În următoarele zile echipa de 16 persoane alcătuită din artiști, persoane de PR, media, dar și producție vor urma să viziteze locații din Rogojeni, Suceava, Tighina și altele. Expeditia muzicală La La Play #drumdedor se desfășoară în perioada 13-25 august și în cadrul căreia sunt susținute 12 concerte în 12 locații în Moldova, România și Ucraina. În cadrul proiectului sunt puse în lumină 12 subiecte sociale, iar concertele sunt susținute în locații inedite, printre care pot fi regăsite 4 cetăți istorice, locuri pitorești și locații supriză. Lista de piese din cadrul evenimentelor cuprinde o mulțime de piese interpretate sută la sută live, printre care sunt incluse piese precum „Crazy in Love”, „Ciuleandra”, „Humoresque” și „Feeling Good”.

Partenerul general al proiectului este Kaufland.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250

de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă

cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt

desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și

urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri

mari de beneficiari. Pe lângă educație și sănătate, sprijinim proiectele dedicate protecției

mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață

sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate.

Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.md.

 

Partener general: Kaufland #kauflandsprijina

Parteneri Principali:

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Proiectul La La Play #drumdedor este implementat în cadrul programului de granturi pentru organizații de tineret.

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, prin programul #romania100

Gas Natural Fenosa

Parteneri: Uniunea Europeană, Programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), Programul Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, PNUD Moldova, Vasconi.

Parteneri media: Diez.md, KISS FM Chișinău, Unimedia, Radio Europa Liberă, Canal Regional

Imagine: KINOM

Proiect marca Moldovan National Youth Orchestra

 

 

 


Intră acum și în grupul de