Duminică a avut loc prima ediție a Zilei Comunei Moara


Intră acum și în grupul de

Primăria comunei Moara a organizat duminică, 19 august a.c., prima ediție a Zilei Comunei Moara, dar și Ziua Recoltei, cele două manifestări fiind organizate la inițiativa primarului din Moara, Eduard Ferdinand Dziminschi.

La festivităţile prilejuite de Ziua Comunei Moara au participat și prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, senatorul Virginel Iordache, dar și subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cristian Șologon.

Sărbătoarea comunei Moara a debutat cu o slujbă religioasă, după care au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie și au fost acordate titlurile de Cetăţean de Onoare al Comunei.

Astfel, titlurile de cetățeni de onoare au fost acordate medicului Liviu Cîrlan, șeful Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, și profesorului Aurelian Ungureanu.

Festivitățile au continuat pe stadionul din Moara, unde a avut loc un spectacol folcloric prezentat de Diana Călinescu, la au participat mai mulți interpreți, dar și ansambluri apreciate din județ.

 

Pe scenă au urcat spre deliciul publicului Angelica Flutur, Andreea Chisăliță, Laura Erhan, Roxana Lupu, Sabina și Alexandra Holotă, Emilia Frumușanu, Teodora și Dana Seserman, Roxana Oțet, Diana Călinescu, Alexandru Brădățan, Mihai Hrincescu, Marius Zgîianu, Ansamblul Studențesc „Arcanul”, Ansamblul „Bucovina” al Școlii de Arte „Ion Irimescu”, Grupul Tradițional „Dor” și soliștii Anamaria Ieremie și Andrei Mihailov.

Primarul din Moara, Eduard Ferdinand Dziminschi, a precizat că acest eveniment a luat naștere ca urmare a dorinței cetățenilor din comună de a avea o sărbătoare a lor, având în vedere că manifestări similare se organizează și în alte localități.

De asemenea, Dziminschi a menționat că acest eveniment se va organiza de acum în fiecare an, în prima duminică după sărbătoarea Sfintei Maria.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de