Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava pleacă în primul turneu internațional. Trei spectacole și cinci reprezentații supratitrate în limba franceză vor fi oferite publicului de la Paris și Laval


Intră acum și în grupul de

La începutul lunii septembrie, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava va efectua primul turneu internațional, ocazie cu care vor fi oferite publicului de la Paris și Laval trei spectacole și cinci reprezentații supratitrate în limba franceză.

Directorul general adjunct al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Alina Mihăescu, a precizat că primul turneu internațional al teatrului sucevean deschide stagiunea 2018-2019.

„La invitația Institutului Cultural Român Paris, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava joacă în Sala Bizantină a Palatului Béhague, reședința Ambasadorului României în Republica Franceză, în cadrul Sezonului România -Franța 2019, trei spectacole de autori români celebrând astfel Ziua Limbii Române. Evenimentul se va bucura de prezența dramaturgului al cărui nume îl poartă teatrul sucevean și care trăiește la Paris. De altfel, Matei Vișniec propune delegației sucevene întâlniri cu potențiali parteneri de proiecte culturale, teatrale și artistice, care se vor desfășura în perioada următoare, cea a Sesiunii încrucișate Franța- România (septembrie 2019 – august 2020)”, a spus Alina Mihăescu.

Cu prilejul reînfrățirii orașelor Suceava și Laval, turneul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va trece și prin Laval și Changé, unde va prezenta două spectacole.

„Este pentru prima dată când Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava joacă în străinătate. Ba mai mult, premiera unui nou spectacol produs de TMMVS va avea loc la Paris. Este vorba despre Pisici, un spectacol concert pus la cale de trupa Fără Zahăr”, a menționat Alina Mihăescu.

Conceput de Bobo Burlăcianu (regie) și Bobi Dumitraș (versuri), Pisici este un fel de alternativă parodică la Cats. O joacă muzicală în care câteva pisici își deapănă poveștile. La început a fost un ‘miau’, după care Pisica Dumnezeu a creat o lume dominată de pisici. În absența omului, pisicile îi iau locul, la pachet cu problemele aferente. O bătrână obsedată de murături, un patron de fabrică de mobilă cu aspirații de politician, un rachet naiv, un câine reîncarnat în pisică, un cuplu cu probleme în căsnicie, și alte personaje pisicești își cântă pe rând neajunsurile sau bucuriile, în timp ce poveștile lor se întrepătrund, conectându-le într-o țesătură unică.

Distribuție – Pisicile: Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc

Premiera spectacolului Pisici în România este programată pentru 15 septembrie 2018, pe scena teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Programul turneului teatrului sucevean în Franța cuprinde: la Paris, pe 4 septembrie 2018 – Proștii sub clar de lună, de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu, pe 5 septembrie 2018 – Kebab, de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan, pe 6 septembrie 2018 – PREMIERĂ – Pisici, regie Bobo Burlăcianu; la Changé, pe 8 septembrie 2018 – Kebab, de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan, la Laval, pe 9 septembrie 2018 – Pisici, regie Bobo Burlăcianu.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de