„Jake şi femeile lui”, cu Ştefan Bănică, pe scena Casei de Cultură Suceava


Intră acum și în grupul de

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava va avea loc sâmbătă, 13 octombrie a.c., la ora 19.00, spectacolul „Jake şi femeile lui”, de Neil Simon, cu Ştefan Bănică.

Potrivit organizatorilor, Ştefan Bănică dă viaţă unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake şi femeile lui”.

Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuţie fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminiţa Erga, Ada Galeş, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache – femeile care populează lumea reală şi imaginară a lui Jake, interpretat de Ştefan Bănică.

Piesa lui Neil Simon “Jake şi femeile lui” s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentaţii pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relaţii cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relaţiile cu femeile din viaţa sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranţa de a înţelege modul prin care ar putea fi un soţ mai bun. Piesa permite spectatorului să intre în lumea interioară a celebrului autor, fiind în parte autobiografia celui mai mare dramaturg contemporan, Neil Simon.

Acţiunea se desfăşoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea şi imaginaţia se amestecă, graniţa dintre lumea reală şi universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape topindu-se. Jake dialoghează mult, atât cu femeile din viaţa lui reală, cât şi cu cele din lumea sa imaginară, cum ar fi prima soţie, decedată în urmă cu mulţi ani. Din interacţiunea lui Jake cu femeile din viaţa lui, fie reale, fie imaginare, rezultă atât comicul situaţiilor, dar şi momentele de mare sensibilitate.

Biletele costă 100 lei (80 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel 0230523718.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de