Centrul Sucevei pregătit pentru o nouă ediție Simfonii de Toamnă: 157 de artiști ai Operei Naționale Române din Iași vor prezenta un regal de muzică clasică

Espanada centrală a municipiului Suceava a fost pregătită pentru o nouă ediție a evenimentului Simfonii de Toamnă, fiind montată cea mai mare scenă hidraulică din estul Europei pe care vor evolua  157 de artiști ai Operei Naționale Române din Iași.

Coordonatorul proiectului, Dan Ioan Cușnir, a declarat pentru Subiectul zilei, că organizatorii, respectiv Rotary Club Bucovina-Suceava, își doresc să aducă zâmbete pe chipul sucevenilor mulțumiți că tot ceea ce s-a făcut, s-a făcut din inimă.

Amintim că Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA va organiza,  joi, 13 septembrie 2018, începând cu ora 19:00, a șaptea ediție a evenimentului cultural SIMFONII DE TOAMNĂ.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă în compania renumitilor artiști de la OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ IAȘI, artiști care vor intrepreta arii celebre de muzică clasică.

„Spre mijlocul primei luni de toamna, orașul Suceava va vibra pentru câteva ore, iar orchestra, corul și corpul de balet vor reuni 140 de artiști de elită. Concertul extraordinar va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei, accesul făcându-se doar pe baza de invitație, începând cu ora 18:00”, se arată în comunicat.

„Dăruiți comunității împreună cu Rotary” este mesajul cu care membrii Clubului derulează acest proiect și în 2018, după extraordinarele ecouri ale primele șase ediții ale evenimentului.

Organizarea regalului de muzică clasică la Suceava SIMFONII DE TOAMNA, ediția a-VII-a,  va fi posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat în eveniment, alături de aceștia, proiectul fiind susținut de nume importante din mediul de afaceri local, de autoritățile locale și de mass-media.

Primele șase ediții ale evenimentului au adus pe scenă artiștii de la Filarmonica din Botoșani în 2012 și 2014, de la Opera Națională Română din Iași în 2013 și 2016, de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău în anul 2015 și de la Filarmonica George Enescu din Iași în 2017.

DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

„Acest eveniment a ajuns de la statutul de proiect la statutul de eveniment datorită superbului public, datorită sucevenilor care s-au regăsit în ceea ce am adus pe scenă și ne-au determinat să fim mai buni cu fiecare an ce trece. Această este normalitatea spre care ne îndreptăm și pe care ne-o dorim la noi acasă, în Suceava”, precizează organizatorii.

Clubul Rotary Suceava-Bucovina se bucură foarte mult că toamna la Suceava este acum asociată cu evenimentul „Simfonii de Toamnă”.

„Trăim cu convingerea că, oricât de mult am încerca să facem pentru comunitatea din Suceava, nu este suficient, această merită întotdeauna mai mult decât ceea ce putem noi face. Mulțumim pentru susținere, Suceava!”, se subliniază în comunicat.

Clubul Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității.

Evenimentul din acest an este coordonat de Nicu Zgabei, președinte 2018-2019 Rotary Club Suceava-Bucovina și de Dan Ioan Cușnir, manager de proiect „Simfonii de Toamnă” (N.B.)