Cea de-a IV-a ediție a Crosului Sucevei va avea loc duminică


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, marți, că cea de-a IV-a ediție a Crosului Sucevei se va desfășura duminică, 23 septembrie a.c., punctul de start și sosire fiind esplanada Casei de Cultură din centrul orașului.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat că la această ediție a Crosului vor fi amenajate două trasee, de 2.500 de metri și 2.000 de metri, în funcție de vârstă.

Astfel, vor fi șase grupe de vârstă, masculin și feminin, după cum urmează: 8-13 ani fete – distanță de alergare 2000 de metri; 8-13 ani băieți – distanță de alergare 2000 de metri; 14-18 ani junioare – distanță de alergare 2500 de metri; 14-18 ani juniori – distanță de alergare 2500 de metri; 19-25 ani feminin – distanță de alergare 2500 de metri; 19-25 ani masculin – distanță de alergare 2500 de metri; 26-39 ani seniori – distanță de alergare 2500 de metri; 26-39 ani senioare – distanță de alergare 2500 de metri; 40-49 ani – veterani categoria I, atât masculin cât și feminin – distanță de alergare 2000 de metri; peste 50 ani feminin –veterani categoria II, atât masculin cât și feminin – distanță de alergare 2000 de metri.

Startul competiției va fi dat la ora 12.00, de pe esplanada Casei de Cultură Suceava, traseul fiind compus dintr-o singură buclă, pe următoarele străzi: Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul/Aleea Anastasie Crimca, Policlinică, Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu, Giratoriu – Mc Donald᾽s, Nicolae Bălcescu.

Conform regulamentului de concurs, înscrierile se fac în data de 23 septembrie, începând cu ora 8.00, la cortul oficial amplasat pe esplanada Casei de Cultură. Pentru înscriere, participanții trebuie să prezinte un act de identitate sau certificatul de naștere.

Copiii cu vârste sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un aparținător care va trebui să semneze o declarație prin care să-și dea acordul în vederea participării la concurs.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a mai arătat că la ediția din acest an a Crosului Sucevei vor fi curse și pentru sportivii de performanță.

„Noi ne axăm și finanțăm sportul de masă și categoriile care sunt finanțate de Primărie sunt cele care nu fac sport de performanță”, a subliniat Harșovschi, menționând că îi invită pe suceveni să participe la acest eveniment.

Crosul Sucevei este organizat de Asociația Județeană de Atletism și Primăria Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de