Activități dedicate „Săptămânii Ariilor Protejate”, la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava


Intră acum și în grupul de

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, custode al ariilor naturale protejate Fânețele Seculare Ponoare și Fânețele Seculare Frumoasa  organizează activități în Săptămâna Ariilor Protejate un eveniment național care aduce natura mai aproape de public. În perioada 8-14 octombrie 2018 va avea loc Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment la care s-au alăturat aproximativ 27 de administrații de arii protejate din România.

„Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri,etc). Evenimentul face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și  finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de  evenimente adresate publicului larg”, a declarat directorul executiv al APM Suceava, Vasile Oșean.

El a menționat că Agenția pentru Protecția Mediului Suceava în parteneriat cu Asociația EUDEMOS și Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava vor organiza trei activități de informare/educație ecologică/concurs dedicate acestui eveniment și de promovare a ariilor protejate Fânețele Seculare Ponoare și Fânețele Seculare Frumoasa.

Astfel, în data de 09.10.2018 va avea loc la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava  o acțiune pregătitoare/ informativă privind  importanța ariilor naturale protejate, date generale și istoricul sitului Natura 2000 – ROSCI0082 Fânețele Seculare Ponoare.

Va urma, în data de 12.10.2018,  o acțiune de observare și cercetare de către elevi a rezervației Fânețele Seculare Ponoare (ateliere de toamnă în natură) și în data de 13.10.2018 un concurs între elevi – Cea mai frumoasă prezentare/descriere a unui tip de habitat din rezervație.

Evenimentul se desfășoară în 18 județe (Mehedinti, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița,  Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin), activitățile desfășurându-se în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de