Cursul de limbă franceză pentru copii „Le français, c’est facile!” continuă la Biroul Francez din Suceava

Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava continuă miercuri, 7 noiembrie a.c., de la ora 17:00, la Biroul Francez din Suceava, cursul de limbă franceză pentru copii „Le français, c’est facile!”.

Potrivit reprezentanților Centrului de Reușită Universitară, activitatea face parte din proiectul „Francofonia în comunitate”, un proiect inițiat de CRU Suceava și sprijinit de Agenția Universitară a Francofoniei, și își propune să  aducă franceza mai aproape de micii locuitori ai orașului Suceava.

„Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani își vor continua aventura pe tărâmul limbii franceze însoțiți de dna lector dr. Mariana Șovea de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării: după salutul în limba franceză, culorile și cifrele de la 1 la 10, aceștia vor descoperi fructele toamnei, vor cânta și se vor juca împreună cu prietenul lor francez, ariciul Leo”, a arătat sursa citată.

De asemenea, de la ora 18.00, la Biroul Francez din Suceava, francofonii și francofilii suceveni sunt invitați să participe la conferința „La saison France-Roumanie” și să intre în dialog cu trei reprezentanți de marcă ai Francofoniei instituționale : Hélène Roos – directorul Institutului Francez din București, Michel Monsauret – atașat de cooperare educativă și coordonator al Alianțelor Franceze în România și Corina Stănilă – consilier pentru proiecte bilaterale în domeniul educației al Institutului Francez din Romania.

„Printre subiectele abordate, menționăm relațiile și proiectele franco-române actuale, dezvoltarea francofoniei instituționale la Suceava, inițierea de noi parteneriate și proiecte francofone în domeniul cultural și economic”, au menționat reprezentanții Centrului de Reușită Universitară.

(M.T.)