Zdob și Zdub, Irina Rimes și Elena Gheorghe vor concerta, de Ziua Bucovinei, în centrul Sucevei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local, că pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, vor concerta pe esplanada din centrul orașului Zdob și Zdub, Irina Rimes și Elena Gheorghe.

Primarul Ion Lungu a precizat că pentru a marca Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara vor avea loc mai multe acțiuni, ce vor debuta de luni, 26 noiembrie.

Astfel, luni, pe 26 noiembrie 2018, la ora 12.00, va fi dezvelită o placă aniversară la Primăria Suceava și va avea loc o ședință festivă a Consiliului Local Suceava la care va participa și universitarul sucevean Florin Pintescu, ocazie cu care vor fi înmânate medalii și diplome Centenar.

De asemenea, pe 27 noiembrie, la ora 9.00, va fi dezvelită o placă aniversară la Centrofarm, unde a fost granița dintre Regat și Bucovina.

De Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie, la ora 9.00, va avea loc inaugurarea Pieței Burdujeni, iar de la ora 10.00, va avea loc reinaugurarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare, ocazie cu care vor fi acordate 28 de distincții „Cetățenii Centenarului”. Va urma un program cântece patriotice și un foc de artificii tricolor.

După-amiază, evenimentele vor continua pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, acolo unde, de la ora 16.00, Primăria va oferi cetățenilor care vor lua parte la manifestări, din donații și sponsorizări, câte o porție de cârnați și fasole.

Ulterior, la ora 18.00, vor fi aprinse luminile în bradul de Crăciun, iar de la ora 19.00, va avea loc un concert susținut de Zdob și Zdub, Irina Rimes și Elena Gheorghe.

(M.T.)