Seară de cinematecă la „Music Pub” Suceava


Intră acum și în grupul de

Music Pub Suceava a găzduit joi seară un eveniment organizat de Cenaclul de literatură şi artă tânără “Zidul de hârtie”, “o seară de cinematecă” dedicată regizorului Sir Alfred Joseph Hitchcock. Organizatorii manifestării au deschis seara cu o prezentare a biografiei şi a filmelor regizate şi produse de “maestrul suspansului”, urmată de proiecţia clasicului film “Psycho”, una din capodoperele regizorului.

Pasionaţii de film, cât şi fanii regizorului, au dat curs invitaţiei organizatorilor şi s-au adunat la mansarda Music Pub, loc care s-a transformat pe parcursul a două ore într-un ”mic cinematograf”.
Atmosfera s-a încărcat de suspans, fiind una specifică producţiilor lui Hitchcock.

Unul dintre membrii Cenaclului “Zidul de hârtie”, Bogdan Popescu, student la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, a declarat că seara de joi, 26 februarie, a fost prima “seară Hitchcock” şi a anunţat că la fiecare două săptămâni vor fi organizate astfel de seri dedicate filmelor clasice. El s-a arătat uimit de numărul mare de spectatori şi de atenţia pe care aceştia au acordat-o filmului. “Scopul organizării acestor întâlniri este de a promova arta în toate aspectele ei şi, nu în ultimul rând, bunul gust”, ne-a spus membrul Cenaclului “Zidul de hârtie”.

La rândul său, publicul s-a arătat încântat de modul de desfăşurare a evenimentului şi, de asemenea, de faptul că aceste întâlniri tematice, care au în prim plan arta cinematografică, poezia şi literatura, vor continua în aceeaşi locaţie, fiind organizate de membrii cenaclului.


Intră acum și în grupul de