Poetul Doru Mihai Mateiciuc este invitatul Serii de Poezie 9 de la Casa B+B

Casa de Poezie Light of ink & Cenaclul Literar Zidul de Hârtie organizează miercuri, 17 aprilie a.c., de la ora 18.30, la Casa B+B, Seara de Poezie 9, invitatul întâlnirii fiind poetul Doru Mihai Mateiciuc.

Moderatorii Serii de Poezie 9 vor fi Gheorghe Cîrstian și Dan Florin Prodan.  În cadrul manifestării, eleva Denisa Arcip va citi poezie.

Doru Mihai Mateiciuc s-a născut la 22 septembrie 1961, în Suceava. A absolvit Facultatea de Medicină Dentară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. A fost redactor la revista „Opinia studențească”, în perioada 1983-1986. Debut literar în revista „Convorbiri literare”, în decembrie 1983. Debut editorial în volumul colectiv “Prier” (Cartea Românească, 1988). Este inclus în prima antologie a haiku-ului românesc, editată de Florin Vasiliu, “Umbra libelulei” (Editura Haiku, 1993). A publicat următoarele volume de poezie: Rafee, Editura Timpul, Iași, 2014; Iluisia, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2015; La pluie sur le sable brûlant, Editura Edilivre, Paris, 2017; Antierotica, Editura Junimea, Iași, 2017; Antieroica (versiunea transcrisă de Doru Pustnicul de Bucovina), Editura Vinea, București, 2018. Ultimul volum, realizat într-o formă grafică de excepție, a fost lansat, în prezența editorului, poetul Nicolae Tzone, la Târgul de Carte Gudeamus 2018. Este membru al Cenaclului Literar “Zidul de Hârtie”. Invitatul va citi din creația proprie și va dialoga mai ales despre acest ultim volum, dar și despre poezie, în general, cu cei prezenți.

Denisa Arcip s-a născut la 6 aprilie 2002, în Piatra Neamț. Locuiește în com. Râșca, jud. Suceava. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Petru Rareș” din Suceava. Membră a Casei de Poezie Light of ink. A obținut mai multe premii la importante concursuri literare: “Moştenirea Văcăreştilor”, “Vasile Voiculescu”, “Rezonanțe udeștene”, “I.L. Caragiale” etc.