27 de edituri şi case editoriale de prestigiu şi-au anunţat participarea la cea de a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum”, organizat de Biblioteca USV. Evenimentul se încadrează în Anul Cărţii în România şi în proiectul naţional ” România citeşte”


Intră acum și în grupul de

Autori din Germania, România, Senegal, Serbia şi Ucraina, dar şi 27 de edituri şi case editoriale de prestigiu şi-au anunţat participarea la cea de a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum” organizat de Biblioteca USV, în perioada 9-10 mai 2019.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, evenimentul se încadrează în Anul Cărţii în România şi în proiectul naţional „România citeşte”, iar motto-ul Salonului este: „Citeşte! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imagini ….” – Mihai Eminescu.

Sursa citată menţionează că la ediţia din acest an a Salonului de Carte organizat de Biblioteca Universităţii sucevene se înregistrează “un record la nivelul interesului şi prestigiului de care se bucură”.

În cadrul evenimentului sunt organizate şi câteva momente culturale de excepţie, printre acestea numărându-se spectacolul închinat Zilei Europei, care va avea loc în data de 9 mai, în intervalul orar 10:00-12:00, la Auditorium–ul „Joseph Schmidt”,  organizat de Şcoala „Mihai Halunga” din Hânţeşti, cu participarea elevilor de la Şcolile din Adâncata, Calafindeşti, Şerbăuţi, Zvoriştea, Voloca-Hliboca, regiunea Cernăuţi, şi a Şcolilor Gimnaziale „Miron Costin”, „Jean Bart” şi nr. 4,  din Suceava.

Totodată, în aceeaşi zi, de la ora 14,30, în Holul central din Corpul A al USV, membrii Grupului vocal-instrumental “Noiţele”, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Bogdăneşti, vor susţine un moment muzical, iar în cursul dimineţii de 10 mai, de la ora 09,00, în acelaşi spaţiu, va fi vernisată expoziţia „Grădina Îngerului”, care va fi prezentată de artistul plastic sucevean Camelia Rusu Sadovei.

La Salonul Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum” vor fi organizate dezbateri, mese rotunde, dar şi lansări de carte, de reviste şi publicaţii.

În comunicatul de presă al USV se menţionează că în cadrul Salonului Internaţional de Carte se vor înmâna atât diplomele de participare tradiţionale, cât şi alte diploma, respectiv “Invitatul de onoare”, “Cel mai prolific autor”, “Cel mai fidel cititor al Bibliotecii USV”, “Cartea Salonului” (carte românească şi carte străină), “Cea mai vândută carte a Salonului”, “Cea mai importantă donaţie”.

Sursa citată precizează că invitatul de onoare al ediţiei a VI-a a Salonului Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum” este Editura Junimea, care aniversează 50 de ani de existenţă.

Festivitatea de deschidere a Salonul Internaţional de Carte al USV va avea loc joi, 9 mai, de la ora 9,30, în Holul Central al Corpului A.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de