Școala de Mers pe Munte a deschis înscrierile pentru ediția din acest an. Proiectul va fi prezentat în cadrul unui atelier cu noțiuni elementare pentru oricine e interesat de drumeția montană, joi seara, la La Fierărie


Intră acum și în grupul de

 Proiectul de educaţie montană Şcoala de Mers pe Munte, organizat de Asociația Tășuleasa Social în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, a deschis înscrierile pentru ediția din acest an. 200 de persoane împărțite în 8 grupe, vor avea ocazia să participe gratuit în perioada 31 iulie – 18 august 2019 la cursuri teoretice şi la drumeţii în Munţii Călimani, totul cu scopul de a ȋnvăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil. Proiectul va fi prezentat în cadrul unui atelier cu noțiuni elementare pentru oricine e interesat de drumeția montană, joi 6 iunie, ora 18:00, la La Fierărie, str. Mărășești 27A (intrare liberă).

Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană necomercial, destinat persoanelor cu vârsta peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat. Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori. În cadrul primelor patru ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, 1000 de persoane au participat la acţiunile programului.

Şcoala de Mers pe Munte este susţinută financiar de Coca-Cola HBC România şi dezvoltată de Asociaţia Tăşuleasa Social și se poate înscrie orice persoană dornică să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică. În urmă unui proces de selecţie, se vor forma 8 grupe a câte 25 de persoane și vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, urmate de 2 zile de drumeţii cu campare în natură. Echipamentul specific de bază, suport cursuri, cazarea și mesele, vor fii asigurate în mod gratuit de către organizatori. Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori profesioniști, care au o vastă experienţă în organizarea de drumeții montane.(C.P.)


Intră acum și în grupul de