Cristian Tabără la “Cărtureşti”: “Avem o ţară, ce facem cu ea?”


Intră acum și în grupul de

Realizatorul emisiunilor “Parte de carte” şi “Te vezi la ştirile ProTV”, Cristian Tabără, s-a întâlnit joi seară cu publicul sucevean, la librăria Cărtureşti, din incinta complexului comercial Iulius Mall, pentru a purta un “Dialog despre cultură, artă şi iubire”. Discuţiile au avut ca suport cartea francezului Pascal de Sutter, “Aceşti nebuni care ne guvernează”. Invitatul special al serii a fost prezentat publicului de Cristina Iacob, manager magazin Cărtureşti şi de maestrul Mihai Pînzaru PIM, care au luat cuvântul în deschiderea evenimentului.

Vedeta ProTV a provocat sucevenii la dialog, discuţiile atingând puncte importante cum ar fi: societatea de ieri şi de azi, conflictul dintre generaţii, “cultura de dezvoltare”, caracteristică generaţiei post decembriste şi “cultura de supravieţuire” adoptată de generaţia comunistă. Nu au lipsit nici temele religioase, în cursul serii fiind supuse dezbaterii importanţa respectării dogmelor religioase şi imensa diferenţă dintre “smerenie” şi “umilinţă”, Cristian Tabără avertizând publicul cu privire la importanţa perceperii corecte a ideilor şi regulilor sociale şi religioase.

“Avem o ţară, ce facem cu ea?” este întrebarea pe care invitatul a adresat-o în mod repetat celor prezenţi, oferindu-le ca punct de sprijin soluţii şi păreri personale. Timp de aproximativ două ore, cei prezenţi în incinta librăriei Cărtureşti şi-au pus întrebări şi au căutat răspunsuri cu privire la situaţia României şi a românilor.


Intră acum și în grupul de