Un nou atelier de pictură de icoană în manieră bizantină pentru adulți va fi organizat de Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei vine  în întâmpinarea publicului său cu un nou atelier de pictură de icoană în manieră bizantină pentru adulți organizat în perioada 21 iunie – 9 iulie 2019 în Sala de pedagogie muzeală de la parterul Muzeului de Istorie.

Atelierul aflat la a doua ediție se dorește a fi o propunere de petrecere a timpului liber în mod creativ pentru persoanele care doresc să-și valorifice abilitățile artistice sau doar să și le descopere. Oferim fiecărui participant posibilitatea ca pentru trei ore pe zi, cîteva zile pe săptămână, să scape de stresul cotidian, de telefoanele și emailurile urgente și să folosescă din nou pensula și culorile.

Lector în cadrul atelierului este doamna Marieta Rotariu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane. Meșter iconar cu experiență, care predă cursuri de tehnică a pictării  icoanelor bizantine seniorilor din Olanda de 16 ani, este recomandarea perfectă pentru un bun îndrumător pentru cei care hotărăsc să pornească în călătoria lor de descoperire a tainelor picturii de icoane.

Tehnica icoanelor complicată şi specifică va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă, respectând cu rigurozitate tehnica veche a iconografiei elaborată prin experienţa de veacuri a iconarilor din vechime. Fiecare cursant va picta o icoană „da capo al fine ” fiind îndrumat de către lector să-și însușească maniera de pictare specifică tehnicii bizantine. Cursul este structurat în 10 ședințe cu durata de 3 ore, pentru maxim 15 persoane, după următorul orar: 21 iunie: orele 17:00 – 20:00, 22 iunie: orele 9:00 – 11:00, 26, 27, 28 iunie: orele 17:00 – 20:00, 1, 2, 3 iulie: orele 17:00 – 20:00, 8 și 9 iulie: orele 17:00 – 20:00.

Înscrierile au loc la Muzeul de Istorie, Biroul Artă, începând cu data de 13 iunie 2019, în intervalul orar 8:00 – 16:30. Prețul cursului: 30 lei. Plata se face în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani. Informații la telefon 0230 216439, interior 117 sau 133.

Materialele vor fi puse la dispoziție de către Muzeul Bucovinei cu sprijinul instituției –  ordonator de credit – Consiliul Județean Suceava.

Sperăm ca atelierul propus să răspundă aşteptărilor publicului şi ne dorim ca la sfârșitul atelierelor lucrările realizate de către participanți să fie reunite într o expoziție pentru publicul sucevean în spațiul Muzeului de Istorie.


Intră acum și în grupul de