Marele premiu al Festivalului “Umor moca de criză” a revenit ieşeanului Aurel Brumă


Intră acum și în grupul de

În cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Naţional “Umor Moca de Criză”, organizat de Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” miercuri, începând cu orele 11:00, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de creaţie literară. Din juriu au făcut parte Angela Furtună, scriitor şi coordonator al proiectului, Constantin Severin, poet, publicist şi artist plastic roman, maestrul Mihai Pânzaru PIM şi directorul Bibliotecii Bucovinei, prof. Gabriel Cărăbuş.

Câştigătorii au primit diplome şi premii în bani, aceştia fiind desemnaţi de către Angela Furtună, care i-a prezentat folosind o uşoară notă umoristică cu scopul de a întreţine atmosfera. Marele premiu în valoare de 600 lei I i-a fost acordat scriitorului şi omului de radio, Aurel Brumă, din Iaşi, pentru complexitatea ansamblului de lucrări prezentate. Premiul І, în valoare de 400 lei, a mers către suceveanul Ion Draguşanul, premiul al ІІ-lea, în valoare de 300 lei, către Lică Pavel din Bucureşti, iar premiul al ІІІ-lea, 200 lei, a fost câştigat de prof. Mihai Sprînceană din Suceava. Aceste premii au fost acordate pentru calitatea literară care a atins atmosfera critică-moralizatoare a anecdotei, dar şi intensitatea minipamfletului politic sau social.

Diplomele speciale ale concursului: “Diploma pentru calitatea gustului amar la un moralist ascuns într-un epigramist de criză”, “Diploma pentru caricatură politic corectă”, “Diploma pentru viitorul spărgător declarat al bancii de umor”, “Diploma pentru demonstrarea contribuţiei umorului de criză la întărirea monedei naţionale” şi “Diploma pentru ziceri savante de vai şi amor/amar de viaţa mea” au fost acordate următorilor participanţi ai concursului: Constantin Iuraşcu Tataia din Iaşi, Pamfil Horodnic din Suceava, Aurelian Allulaiu, Dan Caba din Suceava şi Vasile Larco din Iaşi.

Programul a oferit publicului prezent momente de bună dispoziţie susţinute de participanţii la concurs şi nu numai. Aurel Brumă şi-a prezentat ultima carte de umor “Inima de rezervă”, citind câteva fragmente care au asigurat deliciul celor prezenţi. De asemenea, la menţinerea amuzamentului a contribuit şi un anume domn Augustini, din zona Făgăraş, care, utilizând un limbaj specific caragialesc, a prezentat publicului un monolog prin care a subliniat naiva şi perpetua încercare a omului mediocru de a accede către cunoaştere.


Intră acum și în grupul de