Programul Ștefanian: Startul pelerinajului la Mănăstirea Putna va fi dat în acest an de un grup de 35 de copii cu vârste între 9 și 15 ani


Intră acum și în grupul de

Un grup de 35 de copii cu vârste între 9 și 15 ani va da startul în acest an al pelerinajelor la Mănăstirea Putna în cadrul Programului Ștefanian și proiectului Pelerin în Bucovina.

Consiliul Județean Suceava anunță că, miercuri, vicepreședintele CJ Suceava Marin-Gheorghe Niță, cu sprijinul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava (CNIPT) continuă seria de pelerinaje la Putna, dedicate sărbătorii domnitorului moldav și premergătoare celebrării hramului Sfintei Mănăstiri Putna, Adormirea Maicii Domnului,  două proiecte ale Consiliului Județean Suceava au avut un real succes, anual închinându-se la moaștele sfântului voievod, mii de pelerini din țară și din străinătate.

Dacă în anii anteriori startul era dat de pelerinajul motocicliștilor și al bicicliștilor, în 2019, Ștefan cel Mare va fi lăudat în cântări de copiii de la Așezământul Sf. Ierarh Leontie din Rădăuți.

În număr de 35, aceștia vor parcurge drumul spre locul de veci al lui Ștefan cel Mare pe cărări de munte, urmând traseul Sucevița-Putna.

Copiii vor fi însoțiți de membrii echipei Salvamont Suceava și ai CNIPT Suceava, cei din urmă asigurând ghidajul grupului de mici pelerini, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Acțiunea face parte din proiectul Pelerin în Bucovina ce se desfășoară în perioada 15 iunie-15 august și este premergătoare Festivalului Ștefanian, care va culmina cu prăznuirea marelui voievod în data de 2 iulie.

La final, copiii vor primi din partea Consiliului Județean Suceava tricouri inscripționate cu logo-ul proiectului și li se vor înmâna certificate de pelerin.

CJ Suceava arată că cei care vor să se alăture acțiunii sunt așteptați în data de 26 iunie, la ora 9:00 în parcarea mănăstirii Sucevița.(N.B.)


Intră acum și în grupul de