La Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc Expoziția Internațională de Grafică Satirică “Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociația “Gândește” organizează a XIII-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică “Bucovina”, având în acest an tema: “Ochii buni disting adevărul de minciună.”

La cea de a XIII-a ediție a expoziției internaționale s-au înscris în concurs 288 de caricaturiști cu 965 de caricaturi, din 55 de țări.

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut atât în numărul de participanți cât și în calitatea lucrărilor trimise, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume.

FECO a apreciat evenimentul de la Suceava.

Juriul expoziției din acest an este alcătuit din caricaturiștii Mihai Pinzarul Pim, George Licurici și Ovidiu Ambrozie Borta BOA.

Aceștia, împreună cu reprezentanții asociației “Gândește”, au selectat caricaturile pentru expoziția Internațională de Grafică Satirică, precum și lucrările premiate din acest an. 

Reamintim că premiile sunt:

  • Premiul I  – 500 € + diploma + medalia de aur
    • Premiul II   – 300 € + diplomă  
    • Premiul III – 100 € + diploma  
    • Mențiune  – diploma + medalie
    • Mențiune  – diploma + medalie
    • Mențiune  – diploma + medalie

Câștigătorii vor fi desemnați ladeschiderea oficială a expoziției, unde pe lângă caricaturile premiate vor putea fi admirate caricaturile nominalizate de juriu, precum și lucrările selectate.

Vernisajul expoziției va fi în data de 1 iulie 2019, ora 12, în foaierul Muzeului de Istorie, Muzeul Bucovinei, Suceava.


Intră acum și în grupul de