Turism activ în Bucovina


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ştefan cel Mare Suceava”, în parteneriat cu Societatea “Znannya” din Cernăuţi, Primăria Vatra Dornei, Primăria Gura Humorului şi Primăria Suceviţa, a demarat în luna august 2008 proiectul “NAP turism – Bucovina – Parcuri de turism activ în natură în Bucovina” aferent contractului finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, Componenta Phare CBC 2006/018.449. Proiectul are o valoare de 528.887,625 Euro, iar perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.

În perioada 30.03.2009 – 01.04.2009, echipa de implementare a proiectului a organizat în localitatea Suceviţa un workshop cu tema „Turism activ în Regiunea Suceava-Cernăuţi”. La întâlnirile desfăşurate pe parcursul celor 3 zile au participat un număr de 30 persoane, reprezentanţi ai autorităţilor regionale şi întreprinzători din domeniul turismului din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, experţi în probleme de turism, reprezentanţi ai parcurilor naţionale din regiunea transfrontalieră şi ai ONG-urilor din domeniul turismului, membrii echipei de implementare şi reprezentanţii partenerului din Ucraina. În cadrul acestor întâlniri s-au identificat potenţialele locaţii din cele 3 zone (Vatra Dornei, Gura Humorului şi Suceviţa) pentru realizarea parcurilor de turism activ – Nature Active Park.

De asemenea, în perioada 12.04.2009-14.04.2009, echipa de implementare a proiectului a efectuat un road-show în regiunea Cernăuţi, Ucraina. Traseul parcurs a cuprins zonele turistice Lekece – Mygovo – Boian.

Acest eveniment a avut ca scop atât promovarea conceptului NAP în rândul reprezentanţilor din sfera turismului din Ucraina, cât şi identificarea unor regiuni şi trasee turistice care vor fi promovate în materialele promoţionale ale proiectului şi care s-ar preta la realizarea unor parcuri NAPs.


Intră acum și în grupul de